About

Moi!

Me ollaan Heidi & Mika, nuori pariskunta Oulusta. Tänne blogiin taltioidaan meidän maailmanympärimatkan suunnittelua ja toteutusta. Tällä hetkellä meidän elämä on aika risaista: työkuviot vie vuorotellen ja yhtäaikaakin pois kotikaupungista, ja suhaamme säännöllisesti akselilla Pietarsaari-Sodankylä.

Heidi1

Heidi:

Oon 25 vuotias avojalakanen oululainen. Mulle elämässä tärkeintä tällä hetkellä on perhe, ystävät ja vapaaehtoistyö. Oikeat työt tosin häiritsevät harrastamista tällä hetkellä aivan liikaa. Aikuiselämään astuminen valmistumisen jälkeen on ollut yllättävänkin haastavaa, mutta pinnalla on pysytty!

Matkustaessa mulle on tärkeintä hyvä seura ja hyvä ruoka. Arvostan myös pitkiä yöunia, kulttuuria ja uusien ihmisten kohtaamista. Yökerhoissa ei siis tule paljoa matkoilla notkuttua, vaan ennemminkin lasi viiniä kulmakuppilassa on mun tyyliini paremmin sopivaa. Tykkään suunnitella asioita paljon etukäteen, ja esimerkiksi uusien matkakohteiden historiaa tulee useinkin luettua ennen reissuun lähtöä. Pinterest on myös kovalla kulutuksella nyt maailmanympärimatkaa suunnitellessa. Mää oon nyt viime aikoina suunnitellut meidän matkaa, ja Mika on lähinnä hyväksynyt suunnitelmat ja ehdottanut parannuksia reittisuunnitelmiin ja kohteisiin. Viimeisimmällä aurinkolomallamme Sri Lankalla sain Mikan innostumaan snorklailusta: sitä ainakin tullaan meidän matkan aikana harrastamaan!

Mika

Mika:

Moi olen Mika, 26-vuotias ”palijasjalakane oululaine”. Silmäni aukesivat jo varhain Suomen ulkopuoliselle maailmalle, kun muutimme 1996 Englantiin pariksi vuodeksi. Siellä aloitin koulutieni vierasta kieltä puhuvat lapset luokkatovereinani, joista osa oli itseni tavoin kotoisin jostain kaukaa muualta. Silmäni eivät oppineet erottelemaan ketään sukupuolen, kansalaisuuden, kielen tai ihonvärin mukaan. Opin heidän kielensä ja opin heidän sydämensä. Sain ikimuistoisia ystäviä. Sain muutenkin etuoikeutetusti kokea useampia maailmankatsomusta avartavia matkoja jo lapsena reissatessani vanhempieni ja siskoni kanssa.

Jo pienenä poikana syttyneestä matkailukipinästä huolimatta rakastan myös suuresti rakasta kotimaatamme Suomea ja sen kaikkia vuodenaikoja omalla tavallaan, vaikka pitkä kaamos lopulta saakin ajatukset taas haikailemaan reissun päälle. Suomen kesä on hyttysistä huolimatta itselleni erityisen rakasta aikaa ja joka kesä minulla on pakottava tarve päästä nauttimaan siitä Lapin kauniin karuun mutta rauhoittavaan luontoon solisevien auringossa kimaltelevien kalavesien ääreen.

Toki Suomi on muutenkin pullollaan kaunista monimuotoista luontoa, joka vaihtelee alueittain ja näitä alueita kiertämällä törmää myös yllättävän erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin, vaikka Suomea pidetäänkin pienenä ja geneettisestikin eristäytyneenä maana. Matkailin sitten kotimaassa tai kaukomailla, pidän tärkeimpänä hyvää matkaseuraa, luontoa, kohteiden historiaa ja kulttuuria sekä hyvää paikallista ruokaa.