Lentopaketti 2 ja pakkauslista

Saatiin Kilroyn kanssa lentoreittiensuunnittelu päätökseen ja lentopaketti nro 2 on nyt hoidettu ja maksettu. Nyt siis koko maailmanympärimatkan reitti on tiedossa, ja ollaan kyllä tosi tyytyväisiä meidän reittivalintaan. Myös Uuden Seelannin auto on varattu ja Uuden Seelannin reittisuunnittelu täydessä käynnissä. 🙂

Toiselle reissupuoliskolle lähdetään melkeinpä heti joulun pyhien jälkeen, ennen uuttavuotta. Uusivuosi ollaan Ecuadorissa,  sillä heti 1.1. alkaa meidän Galapagoksen 9 päivän mittainen kiertomatka.

Lentoreitti reissun toiselle puoliskolle on siis seuraava:

Helsinki – Istanbul – Bogota – Quito – GalapagosQuitoBuenos Aires  – Auckland – Efate (Vanuatu) – Sydney // Brisbane – Tokio – Soul – Hanoi // Ho Chi Minh – D0ha – Helsinki

Tummennetulla kirjoitetuissa kohteissa viivytään enemmän kuin lyhyiden lentokenttävaihtojen verran ja tuplakauttaviivojen välisillä pätkillä ei ole lentoa.  Tästä paketista puuttuvat vielä Vanuatun sisäiset lennot sekä Uuden Seelannin sisäinen lento Christchurchistä Aucklandiin, mutta muuten lennot on tässä. Lennot tuli maksamaan yhteensä noin 1/8 meidän matkabudjetista, johon ollaan suhteellisen tyytyväisiä. Hintaa nosti eniten meidän toisen puoliskon Etelä-Amerikan spesifi aloitusaika juuri joulun tienoilla.

Mikäli ensimmäisen puoliskon reitti kiinnostaa niin siitä löydät tarinaa täältä.

Näyttökuva 2017-06-17 kello 0.04.22

Tein meille myös alustavan pakkauslistan! En ymmärrä miten tullaan mahduttamaan kaikki mukaan, ja pakkaamisen suhteen tulee varmasti tapahtumaan karsintaa sitten siinä vaiheessa kun tavaroita tungetaan rinkkaan epätoivon vimmalla. Listaa koostin pääasiallisesti oman aikaisemman matkailukokemuksen perusteella, mutta katselin myös siinä sivussa muutaman (krhm..kymmenen?) reppureissaajan pakkausvideoita Youtubesta. Sieltä listalle tuli muutamia tavaroita joita en ollut tajunnut ajatella. Sinisellä merkattuja tavaroita meillä ei ole vielä ostettuna, joten lista toimii samalla ostoslistana.

Ehkä enemmän selittämistä vaativa kohta meidän pakkauslistan on lääkitysosuus. Se on perusmatkaajaan verrattuna aika massiivinen, mutta toisaalta koska ollaan alalla, niin suurin osa matkalla eteen tulevista pienemmistä tilanteista voidaan hoitaa itse. Lisäksi lääkeväärennökset on maailmalla ihan yleinen juttu, ja mielummin pistelen suuhuni Orionin tehtaalla Turussa tehtyä antibioottia kuin jossakin muualla tehtyä tablettia josta puolet voi olla vaikka talkkijauhoa. Varsinkin kehittyvissä maissa lääkeväärennökset on todellinen ongelma.

Nyt tärkeä kysymys: Mitä meidän pakkauslistalta puuttuu? Onko siellä jotakin superturhaa? Kaikki vinkit on tervetulleita!

Heidi

Vastaa