Matkareitti, luonnos 1.0

En edes muista mistä aloitettiin matkareitin suunnittelu. Useimmat lähtevät samankaltaisilla reissuilla etenemään Aasian kautta, mutta ystäväpariskuntamme Sveitsistä olivat tehneet reissun aloittaen USAsta ja edenneet siitä eteenpäin. Matkan suunnittelun alkuvaiheessa tämä tuntui myös meille luontevimmalta järjestykseltä, koska Jenkeissä oli niin monta niistä upeista paikoista joita haluttiin päästä kokeilemaan. Se olisi myös pehmeä lasku reissarielämään, kun kaikki elämälle tarpeellinen ja enemmänkin olisi helposti käden ulottuvilla.

IMG_6731
IMG_6666
IMG_6537
New York 2014

Ollaan ajateltu lentää Atlantin toiselle puolelle Iceland Airilla, pääsyynä ilmainen stopover-mahdollisuus. Islanti on ainutlaatuinen paikka ja sinne haluttiin ehdottomasti päästä. Reissu siis alkaa Islannista muutaman päivän stopilla ja jatkuu siitä sitten New Yorkiin. Islannin suunnitelmat on vielä täysin auki, mutta mahdollisesti etelän luonnonpuistokohteet voisivat olla meidän juttu. Mika haaveilee islanninhevosvaelluksesta, mutta matkakumppanin hevosallergia voi torpedoida suunnitelman..

IMG_7694
Lissabon 2015

Islannin jälkeen suuntaamme siis Yhdysvaltoihin, jossa vietämme noin kolme kuukautta. Tätä matkaosuutta on suunniteltu jo tarkasti, ja tälle matkaosuudelle on tehty toistaiseksi matkamme ainoa varaus Royal Caribbeanin risteilylle maailman toisiksi suurimmalla risteilylaivalla Allure of the Seasilla. Risteily lähtee Fort Lauderdalesta, jonne ajateltiin päätyä ilman lentoja New Yorkista. Todennäköisimmin vuokrataan auto tälle etapille, ja road-trip suunnittelua on jo tehty. Risteilyn jälkeen suuntaamme kohti Denveriä luultavimmin lentokoneella. Sieltä otamme taas auton alle ja suuntaamme hiljalleen kohti Los Angelesia ja San Fransiscoa luonnonpuistojen maisemia matkalla ihaillen.

IMG_6259Estes Park, Colorado 2014

Luultavimmin tässä välissä pyörähdämme Havaijilla mutkan, jonka jälkeen lähdemme marraskuuta pakoon Väli-Amerikkaan. Väli-Amerikasta olisi tarkoitus pyörähtää mahdollisuuksien mukaan Galapagossaarilla, josta sitten voisimme suunnata hiljalleen kohti Australiaa, jonne olisi tarkoitus päätyä jouluksi.

Joulun jälkeen suunnitelmat muuttuvat todella hatariksi. Uudessa Seelannissa on tarkoitus viihtyä pari kuukautta, ja tavoitteena on käydä myös Vanuatulla. Järjestys ja ajatukset tältä pätkältä ovat vielä hieman epäselviä. Seuraavaksi suuntana on joka tapauksessa Japani, joka on Mikan must-kohde. Sieltä mahdollisesti sitten esimerkiksi Vietnamin kautta kotia kohti.

Tässä vielä sama grafiikkana syksyn osalta:
MAtkan aikataulu-

Palataan tarkemmin Yhdysvaltojen aikataulusuunnitelmiin ensi postauksessa!

Heidi

Vastaa