Miksi maailman ympäri?

Idea maailmanympärimatkasta heräsi jo useampi vuosi sitten. Kummatkin ollaan matkusteltu paljon ja lisäksi ollaan matkusteltu yhdessä. Joka vuosi on vähintäänkin päästävä Suomen rajojen ulkopuolelle, ja kaikki meidän yhteiset matkat on olleet ihan mahtavia. Idea alkoi muotoutua ensin ajatuksena pienen tauon pitämisestä. Molemmat olemme menneet elämässä aina vain eteenpäin; minä peruskoulusta lukioon ja lukiosta suoraan yliopistoon, josta valmistuin tavoiteajassa. Yliopistosta matka jatkui suoraan työelämään, tosin oman alan työt aloitin jo opiskeluaikana. Mikan tarina on muuten samanlainen, mutta välissä vain vuosi armeijan harmaissa. Tuntuu että elämä on kelautunut pikavauhtia aikuiselämään saakka, ja olisi kivaa olla vielä hetken aikaa vastuussa vain itsestään ja omista tekemisistään.

joulumarkkinat
Joulumarkkinoilla Saksassa 2013

Karkaaminen oravanpyörästä on siis pääsyy lähteä vastuuttomalle kahden hengen ”huolehdit vain itsestäsi”-lomalle. Toisaalta oikeastaan yhtä tärkeä syy on nähdä ja kokea uutta. Maailmassa on niin monta hienoa paikkaa joissa ei olla vielä päästy vierailemaan. Ei ole sama asia katsoa kuvia Instagramista kuin käydä paikan päällä itse. Luontokohteet on meidän ykkösprioriteetteina, ja ne edellä ollaan suunniteltu meidän reissua. Tottakai mukaan mahtuu ikonisia man-made kohteitakin sekä spontaaniutta. Myös uusien ihmisten kohtaaminen ja erilaisten kulttuurien kokeminen ovat syinä meidän irtiotolle.

cascais2015
Cascais 2015

Matkan kestoksi ollaan ajateltu 10 kuukautta, yksinkertaisesti siitä syystä että lyhyemmässä ajassa ei ehditä nähdä kaikkea sitä mitä halutaan. Nytkin jo runsaudenpula tuntuu iskevän: joka päivä löytyy internetistä joku hieno paikka jossa olisi pakko päästä vierailemaan, eikä kaikkia kohteita voida ottaa reissuohjelmaan. Välissä täytyy reissun päällä myös relata, eikä joka päivä voi sinkoilla paikasta toiseen. Laatu ennen määrää.

Tällä hetkellä meillä on varattuna ainoastaan Karibian risteily, edes lentoja tai tarkkoja matkapäivämääriä ei ole tiedossa. Lentojen varaus tehdään joulukuussa Kilroyn kautta, ja tarkkojen päivämäärien varmistuttua aloitetaan hiljalleen varailemaan majoituksia sekä muita tärkeitä asioita, kuten autoja ja aktiviteetteja. Suunnitelmia on jo runsaasti varsinkin matkan ensimmäiselle puoliskolle, niistä lisää tulevissa postauksissa.

Heidi

Vastaa