New York, New York

14 päivää vietimme tutkien New Yorkin nähtävyyksiä ja katuja. Suurkaupungissa on hurjasti nähtävää ja koettavaa, joten välillä tuntui iskevän runsaudenpula tekemisen suhteen. Toisaalta lopulta kaksi viikkoa tuntui olevan tarpeeksi kaupunkiin tutustumiseen ilman kiirettä ja hoppua. Meillä oli aikaa kiireettömälle vaeltelulle pitkin kaupungin katuja ja puistossa kirjan lukemiselle. Kiireetön matkustustyyli taitaa sopia meille.

IMG_8764Times Square
IMG_8792Little Italy

Parhaiten kaupunkiin tutustuu kävellen. Meille tulikin joka päivä reippaasti yli 10 000 askelta täyteen, parhaimpina päivinä jopa yli 20 000. Alkuun varsinkin Heidin jalat olivatkin kovilla, mutta hiljalleen rasitukseen tottuessa ei enää kivutkaan vaivanneet. Varsinkin Etelä-Manhattania käveltiin ristiin rastiin, jossa Chinatown, Little Italy, Financial District, Greenwich/West Village ja Chelsea antoivat toinen toisensa jälkeen uutta ihmetyksen aihetta vaihtelevuudellaan. Myös Upper East Sidella sekä Harlemissa tuli vierailtua, pääasiallisesti jalan liikkuen.

IMG_8854Skyline

Eri kaupunginosista Brooklynissa taisimme viihtyä eniten Manhattanin jälkeen. Brooklyn Bridge Parkista on mahtavat näkymät Manhattanille, ja heti puiston yläpuolelta alkava Brooklyn Heightsin asuinalue on viehättävä vanhoine asuintaloineen ja pikkukatuineen. Lisäksi kävimme Prospect Park -puistossa ja Coney Islandilla. Coney Islandilla on kyllä menneiden vuosikymmenten tunnelmaa, sillä rannalla oleva Lora Park -huvipuisto on kuin suoraan 60-luvulta.

Coney isConey Island
IMG_8877Lady Liberty
IMG_8865Liberty Island
IMG_9172Downtown Empire State Buildingin päältä katsottuna
West VillageWest Village
Trump TwrTurvatoimia Trump Towerin lähettyvillä

Staten Islandilla kävimme puolen päivän retken, mutta totta puhuen se ei oikein kaupunginosana sytyttänyt. Ränsistyneitä taloja, ihmisiä ei juuri missään ja rannalla aavemainen tunnelma. Lauttaterminaalin ympärillä käynnissä ollut massiivi remontti ei varsinaisesti lisännyt viehätystä. Queensissa kävimme ainoastaan lentokenttämatkojen verran, ja Bronxin puolella kävimme katsomassa New York Yankeesin peliä. Naapuriosavaltio New Jerseyssäkin tuli pyörähdettyä.

Staten isStaten Islandin liki autio ranta ja boardwalk
Schurz parkSchurz Park
IMG_9107Näkymiä Manhattanin länsirannan kävelykadun suositulta lenkkeilyreitiltä

Suurimman osan matkoista liikuimme joko kävellen tai metrolla. Bussi Manhattanilla on tuskastuttavan hidas tapa liikkua varsinkin pidempiä matkoja. Osittain päivät olivat himpun liian lämpimiä, mutta onneksi keskustan kivitalojen seasta pääsi kätevästi miellyttävän merituulen äärelle. Yllämainittujen kaupunginosien lisäksi vierailimme totta kai myös Liberty Islandilla tapaamassa Lady Libertyä, Ellis Islandilla ja lisäksi vielä Governors Islandilla. Näistä varsinkin Governors Island oli miellyttävä kokemus, sillä sitä on kehitetty viime aikoina paljon vanhasta vankila- ja varuskuntasaaresta kohti kaikkien kaupunkilaisten yhteistä virkistysaluetta. Siellä kuistien kiikkustuolit sekä puistikkojen puutarhatuolit ja riippumatot olivat vapaassa käytössä.

IMG_20170817_111342Rantautumassa
Govs isEntisaikoina Govs Islandin vangit ovat voineet vain etäältä haikeina katsella sykehtivää Manhattania
Govs Island
Govs isMäelle Govs Islandin näköaloja ihailemaan

Lisää New Yorkista seuraavassa postauksessa!

Vastaa